Eerste bedrijven aangesloten bij de Stichting Onafhankelijk Schadeherstel.

Onlangs zijn de eerste zes bedrijven aangesloten bij de nieuw opgerichte Stichting Onafhankelijk Schadeherstel. De stichting is een nieuw initiatief waarmee schadeherstelbedrijven zich naar de klant duidelijk kunnen profileren als onafhankelijk van de grote verzekeraars, en waar de schade hersteld wordt zoals het hoort.
Door aan te sluiten geven de bedrijven niet alleen te kennen dat ze onafhankelijk zijn, maar ook verantwoording nemen. Zo wordt een begrensd uurtarief gehanteerd en er worden uitsluitend  originele onderdelen gebruikt.
De stichting wil benadrukken dat de aangesloten onafhankelijke schadebedrijven een aantrekkelijk alternatief zijn voor bij verzekeraars aangesloten schadeherstelbedrijven, voor de consument, maar ook voor de verzekeraar en tussenpersoon.
De meeste van deze -vooral wat kleinere- schadeherstellers opereren vooral lokaal en zijn vaak  diepgeworteld in hun omgeving, en gaan daarin met nadruk wijzen op het belang van onafhankelijk schadeherstel. Ook wordt gekeken om autobedrijven hierin te betrekken.
De consument wordt op concrete wijze gestimuleerd om zijn of haar verzekering onder te brengen bij lokale tussenpersonen waarmee de ervaringen goed zijn, en bepaalde landelijke verzekeraars. De eerste schadebedrijven zijn hier al intensief mee bezig.
De Stichting Onafhankelijk Schadeherstel is een initiatief van Nieck Jan Boschman  en Laurens van Keulen, beiden al langere tijd actief op de autoschadeherstel markt. Met deze stichting willen ze het onnodige spanningsveld in de schadeherstelbranche verminderen, zodat ook de kleinere bedrijven een reële kans verdienen en  krijgen, en er op wijzen dat er wel degelijk verschil kan zijn in hoe je verzekerd bent: met of zonder reparateurkeuzevrijheid.