focwa boschmantrading autoschadesoftware

Focwa leden verliezen bijna helft omzet

Schadeherstelbedrijven geven aan dat ze op dit moment 53% minder werkopdrachten hebben ten opzichte van 1 jaar geleden, wat leidt tot een gemiddeld omzetverlies van 44%.
Dit blijkt uit het
Corona meldpunt van Focwa. Toch heeft 72% van de leden het vertrouwen om een goede doorstart te kunnen maken na de crisis.
Bron: Autoschadeportaal

Boeschman Trading autoschadesoftware

Zo beperk je verspreiding van het coronavirus

Het goed schoonmaken van de showroom en werkplaats is van groot belang om de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Maar op welke plekken en hoe vaak moet je op dit moment schoonmaken? En met welke middelen en materialen doe je dit? We vragen het aan Thijs Koelewijn, deskundige bij Christeyns, leverancier van hygiëneproducten.
Lees meer….

boschman trading autoschadesoftware

VWE: dramatische daling im- en export door coronamaatregelen

Over de eerste 25 dagen van maart zijn er in totaal vierduizend occasions geïmporteerd: een daling van 63 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt VWE op basis van een analyse van eigen data. De terugval komt door de onzekerheid in de markt, maar ook doordat RDW besloot tijdelijk geen importauto’s meer te keuren als gevolg van onderbezetting door het coronavirus. Gisteravond meldde RDW deze keuringen weer op te willen starten.
Lees meer….

boschman trading autoschadesoftware

CED naar inspectie en expertise op afstand

Expertisebureau CED gaat het zogenaamde remote inspectie en expertise versneld inzetten, nu voor iedereen een afstand van 1,5 meter tot elkaar de norm is geworden. Dit laat het bedrijf weten.
Vervanging
Deze digitale oplossing wordt versneld verder uitgerold als vervanging van de fysieke inspectie en expertise. Bij remote expertise (expertise op afstand) staan de CED-expert en gedupeerde via een beeldverbinding live met elkaar in contact. Tijdens de schadebepaling laat de gedupeerde via zijn smartphone de schades zien en bepaalt de expert welke foto’s hij nodig heeft voor de expertise. De beelden en data worden automatisch geupload in een online-omgeving, waarna de CED-expert zijn rapportage opmaakt.
Lees meer….

Algemene informatie over corona voor ondernemers

Het coronavirus heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Uw bedrijf en uw medewerkers komen mogelijk ook in aanraking met dit virus en/of de gevolgen ervan. De maatregelen als gevolg van de corona uitbraak in Nederland volgen elkaar in snel tempo op. Ook ijlen de economische effecten nog lang na. Op deze pagina een overzicht gericht op ondernemers met informatie van onze kennispartners en onszelf.

focwa boschmantrading autoschadesoftware

Impact van corona op uw bedrijf. Wat kunnen schadeherstellers doen?

Het coronavirus heeft zich inmiddels wereldwijd verspreid. Ook in Nederland is het virus opgedoken. Uw bedrijf en uw medewerkers komen mogelijk ook in aanraking met dit virus en/of de gevolgen ervan. Gezien de impact van COVID-19 op de Nederlandse samenleving staat FOCWA haar leden met raad en daad bij.

 

inspector3 planmanager gtestimate calculatie autoschadesoftware

PlanManager introduceert koppeling met GT Estimate!

Met GT Estimate is er nu een alternatief op de markt voor de schadecalculaties, een uitstekende benchmark voor leasemaatschappijen om onderhoudskosten te controleren. En daarnaast voor verzekeringen voor onderhoudskosten met GT Forecast als rekenmodel. Last but not least hebben we met GT Global als autorisatieplatform de beschikking over een alternatief voor ROB Net. In landen als Spanje en België heeft PlanManager ook een koppeling met Gt Estimate gerealiseerd.
Bent u geïnteresseerd in een presentatie neem dan contact met op.

 

koppeling planmanager CED Dekra autoschadesoftware

PlanManager introduceert koppeling met DEKRA

PlanManager, hét backoffice systeem voor de autoschadebedrijven, carrosseriebranche en industriespuiterijen introduceert de koppeling met DEKRA Nederland
Vanaf vandaag kunnen de calculaties die afgehandeld moeten worden via het platform van DEKRA verstuurd worden via PlanManager.
Voor het maken van de koppeling met DEKRA heeft u ook een interface nodig met een calculatiesysteem als SilverDat. Zeer recent heeft PlanManager een integratie ontwikkeld met CED Automotive. Naast de koppeling met CED en DEKRA wordt er nu ook gewerkt aan een koppeling met DISPATCH!

De manier van werken is vanzelfsprekend gebruikersvriendelijk, zoals dat gewoon is binnen PlanManager! 

Wilt u weten of dit past binnen uw bedrijf neem dan contact met ons op voor een presentatie.

Aurora! De Nieuwe definitie van professionaliteit in uw spuitcabine!

De LumaIII is een innovatief product voor het autoschadebedrijf en industriële spuiterij. De LumaIII wordt bevestigt op uw spuitpistool, geschikt voor Devillbiss, Iwate en Sata,  en heeft twee led lampen(4500 kelvin), deze worden gevoed door een 9 volts oplaadbare batterij.

Waarom gebruikt u de Aurora;

 1. Beter zicht bij sponningen en dorpels.
 2. Geen schaduw meer tijdens het spuiten.
 3. Direct zicht op de dekkracht.
 4. Metallics en parlemoer kleuren worden beter zichtbaar.
 5. Kleurcontrole middels een staal op het voertuig hoeft niet meer te geschieden door een aparte lamp.
 6. Bij witte kleuren geen last van “snowblindness”
 7. Klik hier voor de Aurora demovideo 1  of  2

Hoe werkt het;

 1. De Aurora wordt in een handomdraai achter de luchtkap gemonteerd.
 2. Geschikt voor Devillbiss, Sata en Iwata.
 3. Klik hier voor de Aurora instructie video

Product specificaties;

 1. Kleurtemperatuur 4500 Kelvin
 2. 400 Lumen
 3. De unit is thinner bestendig dus makkelijk schoon te maken.
 4. Twee oplaadbare 9 volts batterijen
 5. De unit is gemaakt van een C12 composite
 6. Epoxy afwerking
 7. Chemicaliën bestendige lenzen
 8. Gewicht 94 gram
 9. Award winner Sema Show 2014/2015
 10. Productspecificatie video

Wilt u de Aurora testen;

Vanzelfsprekend zijn wij bereid bij u de Aurora te demonstreren. Wij beschikken over twee testunits(Devilbiss en Sata), die bij u een aantal dagen gebruikt kunnen worden.

U kunt contact met ons opnemen of bel direct met; Nieck Jan Boschman +31653356852